I landsorganisationen Danske Seniorer vækker det stor begejstring, at regeringen vil afskaffe den gensidige forsørgerpligt for pensionister. Forsørgerpligten var uretfærdig og afskaffelsen vil motivere seniorer til at arbejde, lyder det fra seniorerne.

”Det er et rigtig godt forslag fra regeringen. Der er virkelig ikke ret meget godt at sige om den gensidige forsørgerpligt for pensionister. Det er ikke rimeligt, at man som folkepensionist bliver straffet for at ens partner stadig er på arbejdsmarkedet,” siger landsformand i Danske Seniorer Per K. Larsen.

Han påpeger, at afskaffelsen vil gøre det mere attraktivt for ældre at udskyde pensionsalderen og gøre en ekstra indsats. Den gensidige forsørgerpligt har eksempelvis betydet, at gevinsten ved at arbejde fuldtid i stedet for deltid eller ved at tage ekstra vagter har været lille, hvis ens ægtefælle er pensionist.

”Mange seniorer kan og vil gerne arbejde, men gensidig forsørgerpligt har været en bremseklods for mange. Det virker uretfærdigt og demotiverende. Jeg betragter det som et levn fra dengang, pension nærmest blev betragtet som en almisse og ikke som en ret, man havde optjent, siger Per K. Larsen og tilføjer:

”Vi skal have et arbejdsmarkedet, hvor vi både tager os af dem, der ikke kan arbejde og dem som gerne vil. Arne-pensionen var et godt tiltag for den første gruppe, og afskaffelsen af den gensidige forsørgerpligt er et velkomment skridt for den anden. ”

Danske Seniorer er en landsorganisation for seniorer og seniorforening med knap 80.000 medlemmer fordelt på ca. 400 medlemsforeninger over hele landet.

Per K. Larsen kan kontaktes på 23 28 44 80

Udskriv Email

Udbetaling Danmarks har netop påbegyndt den årlige efterregulering af pensionen. Det betyder post til alle landets pensionister i løbet af de kommende uger.

Er du en af dem, der har haft corona-relateret indtægt og har indberettet dette senest 31. maj 2021, kan du forvente, at Udbetaling Danmark ser bort fra indkomsten i efterreguleringen. Oplyser du første senere corona-relateret indkomst, må du regne med en længere ekspeditionstid, da sagerne skal behandles manuelt.

Udbetaling Danmark forventer, at langt størstedelen af de 1,1 mio. pensionister, der har fået for lidt i pension i 2020, og derfor skal have pension udbetalt, får beløbet udbetalt den 30. juli 2021.

Pensionister eller deres ægtefæller/samlevere, som har selvstændig virksomhed, og pensionister, som bor i udlandet, får brev i løbet af september 2021.

Du kan læse mere her: 

 

Udskriv Email