IMG 20210122 151636 resized 20210122 031849853Lige nu oplever  danskerne en højere grad af isolation, end de sikkert er vant til. Hos Danske Seniorer hører vi fra flere af vores medlemmer, særligt dem der bor alene i eget hjem, at de føler sig glemt i snakken om, hvordan Covid-19 påvirker deres dagligdag.

Når man bor alene og er i en særlig udsat målgruppe, enten på grund af helbredsmæssige årsager eller alder, tager det ekstra hårdt på en ikke at kunne se sin familie eller komme ud til de aktiviteter, man er vant til at gå til. Ældre på plejehjem har i det mindste mulighed for at interagere med personalet, hvorimod dem der bor hjemme er endnu mere afskåret fra omverdenen. Der kan være få lyspunkter i disse grå dage og det er vigtigt, at vi anerkender, at det også er udfordrende at bo hjemme, hvor man godt nok ikke er pålagt besøgsforbud men alligevel kan lide mindst lige så store afsavn.

Mange af Danske Seniorers medlemmer er meget engagerede i foreningslivet og i deres lokalområde generelt og derfor ser deres hverdag helt anderledes ud nu, hvor deres foreningsaktiviteter er ikke eksisterende. Det slider på humøret, når man er vant til at se sine kammersjukker til en omgang bridge hver onsdag, men nu kun har tv’ets genudsendelser at se frem til.

Vi oplever en stor velvilje hos vores medlemmer til alligevel at forsøge at holde hjulene i gang. I løbet af efteråret var dette blandt andet gennem udendørs aktiviteter og nu, hvor folk er endnu mere isolerede, er der oprettet ringelister, så man sikrer sig, at folk er nogenlunde ved godt mod. Selvom det selvfølgelig ikke opvejer for manglen på socialt samvær.

Derfor er det særligt vigtigt, at vi er opmærksomme på denne gruppe af borgere, når samfundet igen begynder at åbne op. Vores ældre medborgere er nogle af de første til at blive vaccineret og dette burde medvirke til, at foreningslivet for seniorer får mulighed for at komme hurtigt i gang. En af de ting, Danske Seniorers medlemmer sætter særlig stor pris på er regeringens sommerpakke fra 2020, som heldigvis strækker sig indtil sommeren 2021. Sommerpakken giver landets ældre mulighed for at samles til fællesspisninger, udflugter, musik og foredrag. Som samfund har vi et fælles ansvar for at få inviteret alle med ind i fællesskabet igen. Vi skal have gode tilbud, der favner bredt og byder op til dans uden coronaen!     

Læserbrev af Landsformand Per K. Larsen

Udskriv Email

Astrid Krag Fotograf Steen BrogaardEn regeringsrokade betyder, at Danmark får ny ældreminister.

Ældreområdet flyttes fra sundheds- og ældreministeriet til socialministerier, der dermed bliver til social- og ældreministeriet.

”Jeg synes jo, at ældreområdet er et af de vigtigste politiske områder overhovedet, og jeg ser frem til samarbejdet med Astrid Krag. Det kan blive en stor fordel, at ældreområdet bliver samlet i socialministeriet, men i Danske Seniorer vil vi holde fast i, at det gode ældreliv ikke kun handler om hjemmehjælp og plejehjem, men også om kultur, fællesskaber og foreningsliv,” siger Danske Seniorers direktør Katrine Lester.

Astrid Krag er 38 år gammel, og har i sin politiske karriere både været sundheds- og forebyggelsesminister i Thorning-regeringen og ældreordfører for Socialdemokratiet. Hun har dermed erfaring fra området, og det glæder direktøren.

”Vi glæder os til samarbejdet med Astrid Krag, og vi glæder os til at levere input til fremtidens ældrepolitik. Jeg vil dog også sende en varm tak til afgående ældreminister Magnus Heunicke for indsatsen,” slutter Katrine Lester.

Udskriv Email