En værdig og planlagt afgang fra arbejdsmarkedet skaber rammerne om det gode seniorliv. Derfor er der i dag stor glæde i Danske Seniorer over forliget om Arne-pension, der både giver ret til tidlig tilbagetrækning og forbedrer den eksisterende seniorpension.

”Alle seniorer skal have muligheden for en god overgang fra arbejdsmarkedet til deres otium. Det er så vigtigt, at vores samfund giver plads til gode seniorliv, også for dem der har haft de hårdeste og længste arbejdsliv,” siger landsformand for Danske Seniorer Per K. Larsen.

Per K. Larsen har som formand for Danske Seniorer været medlem af Seniortænketanken, der blev nedsat under den forrige regering.

”Seniorlivet kan være en af de bedste livsfaser i vores liv, med tid til børnebørn, aktiviteter, fællesskaber og foreningsliv, men det kræver at man kan forlade arbejdsmarkedet inden man er nedslidt og smerteplaget. Den nye aftale forbedrer de muligheder,” siger han, og tilføjer at mange seniorer også som pensionister bidrager til at holde samfundshjulene i gang ved frivilligt arbejde eller ved at passe børnebørnene når deres forældre er på arbejde, og at der også samfundsøkonomisk kan være en fordel i at lade folk forlade arbejdsmarkedet inden de er helt ødelagte af hårde arbejdsliv.

Seniorformanden understreger, at langt de fleste seniorer har et godt seniorarbejdsliv, men at overgangen fra arbejdsmarkedet til seniorlivet betyder meget for, hvor god den tredje alder bliver. Derfor er det vigtigt, at alle kan forlade arbejdsmarkedet på en god måde.

”Der er heldigvis mange seniorer, der gerne vil arbejde længere. Vi skal blive ved med at gøre arbejdsmarkedet mere attraktivt for dem, der kan og vil – og samtidig hjælpe dem, der ikke kan mere. I dag er en god dag for alle seniorer,” slutter Per K. Larsen.   

Udskriv Email

EFTERÅR ER OGSÅ influenza-sæson - og du kan som senior - altså fra 65 år og op - eller pga. andre sygdomme er særligt udsat få gratis vaccine mod influenza.

Influenza-vaccinen beskytter mod influenza efter cirka to uger og holder immuniteten i 6-12 måneder. Du kan godt blive ramt af influenza, selvom du er vaccineret. Det skyldes, at vaccinen kun har en beskyttelsesgrad på ca. 60% hos ældre, mens den er på 70-90% hos yngre raske.

pnøv mo kok

 

 

I år kan du også få gratis vaccine mod pneumokok-lungebetændelse 

Pneumokokker kan bl.a. give alvorlig lungebetændelse. Pga. Corona-virus kan 65+årige og personer i særlige risikogrupper få vaccinen gratis – enten på apoteket (uden tidsbestilling), hos egen læge eller der, hvor du plejer at blive vaccinere.

Effekten af vaccinen aftager over 3-5 år, men det kan variere fra person til person. Statens Seruminstitut oplyser på sin hjemmeside, at de som tidligere er vaccineret mod pneumokok-lungebetændelse generelt kan revaccineres efter seks år uden forudgående måling af antistof. Kontakt evt. din læge. 

 

 

Udskriv Email