To glade damer på en cykel

Demensvenlig forening

Demensvenlig forening

Har du set vores film og inspirationsmateriale om demensvenlig forening? Danske Seniorer har et projekt med fokus på rummelighed over for mennesker med begyndende demens.

Projektet er støttet af Socialstyrelsen, og vi har fået hjælp af Marselisborg Consulting til at indsamle eksempler og lave en håndbog og et fællesskabsspil. 

"Det er vigtigt at vi kan tale om, hvordan vi hjælper vores medlemmer med begyndende demens. Nogle foreninger har savnet redskaber og viden, for når et mangeårigt medlem får kognitive vanskeligheder vil man typisk gerne hjælpe dem med at blive i fællesskabet i den lokale forening," siger Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer, om baggrunden for projektet. 

Danske Seniorer har derfor lavet en håndbog, som er tilgængelig for alle på vores hjemmeside. Vi har også lavet en spil, der skal støtte frivillige og foreningsbestyrelser i at tale om demensvenlig forening. 

Læs mere om projektet, se håndbogen og se hvordan du som forening i Danske Seniorer kan bestille spillet, hvis du ikke allerede er tilmeldt en af vores temadage på vores artikel om demensvenlig forening