ældre hænder med stok

42 millioner kroner til et bedre seniorliv i arbejde

Seniorliv, Økonomi

Den nye finanslov afsætter blandt andet 42 millioner kroner til et nyt videnscenter med fokus på seniorer på arbejdsmarkedet.

SVM-regeringen har indgået en finanslovsaftale med Liberal Alliance, SF, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Finansloven betegnes som "stram", blandt andet på grund af den meget lille forhandlingsreserve på omtrent 200 millioner kr. Penge, som med andre ord, ikke blot fremskrives til næste års finanslov, men som udtages til nye særlige politiske prioriteringer. 

Alligevel har seniorerne nydt godt af de politiske forhandlinger om en relativt lille del af "statens husholdningsbudget". Der er nemlig blevet afsat 42 millioner kroner fordelt over de næste fire år til et videnscenter, som skal forske i, hvordan endnu flere seniorer kan få lov at blive på arbejdsmarkedet. Danske Seniorer støtter forslaget og ser særligt muligheden for, hvordan det kan give mere frihed og livsglæde til de seniorer, som kan og vil give den en ekstra skalle på arbejdsmarkedet. 

Vi er rigtig glade for det nye videnscenter. Mange seniorer ønsker at holde sig friske og aktive igennem hele livet og vil gerne arbejde. Når man er fysisk og mentalt aktiv, smitter det af på overskuddet til seniorlivet og familielivet. Det vil vi gerne bidrage til at fremme.
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Ifølge mange iagttagere klarer Danmark sig ikke prangende, når det kommer til at bibeholde seniorer på arbejdsmarkedet, særligt når vi sammenligner os med andre lande, såsom Norge. Seniorer, som vil og kan bidrage er altså en del af de politiske bud på fremtidens løsninger af fremtidens rekrutteringsudfordringer. Dette perspektiv fordres også af Danske Seniorer. 

Det giver god mening at fjerne aldersdiskrimination eller formelle barriere. Det kan både give frihed og fleksibilitet til seniorer, samt et øget arbejdsudbud til hele samfundet. Der ligger en kæmpe guldgrube i at give seniorer bedre og mere fleksible vilkår for at fortsætte på arbejdsmarkedet. 
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Finansloven blev præsenteret mandag eftermiddag og er altså statens budget og udvalgte udgiftsposter det kommende år. Arbejdet med finansloven, såvel som de politiske forhandlinger og vedtagelse, er et arbejde, som beskæftiger politikere og embedsværk hele året rundt.