Landsbyen Møllevang er kåret til Danmarks bedste plejehjem 2022

En stolt centerleder Trine Børgesen viser diplomet frem - og sendte straks æren videretil pårørende, medarbejdere og frivillige.

Landsbyen Møllevang er Danmarks bedste plejehjem 2022

1.301 stemte på Landsbyen Møllevang - nr. 2 blev Agerskov Friplejehjem Møllevangen med 998 stemmer.

39% stemte på Landsbyen Møllevang

Afstemningen Danmarks bedste plejehjem 2022 er afgjort: af de afgivne 3.349 stemmer tilfaldt 1.301 stemme vidneren: Landsbyen Møllevang i Randers NØ. 

I alt var 5 plejehjem nomineret til prisen. I år var 3 af dem kommunale plejehjem. Ved sidste års aktion var kun ét af de nominerede plejehjem kommunalt.  

"Vores aktion 'Danmarks bedste plejehjem' viser, at det er muligt - endda med få midler - at skabe hjemlige og gode rammer for beboerne, og at man ved at bruge musikken som kommunikationsmiddel glæder både sine beboere, sine medarbejdere og sig selv, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen og tilføjer: "Man kan ikke være sur, når man synger".

Om vinderen:

Her får alle får lov til at fortsætte de aktiviteter, der gør dem glade!

Vi kender vores beboeres rutiner. Dem skal de have lov til at beholde
Centerleder på Møllevang, Trine Børgesen

Plejehjemmet Landsbyen Møllevang i Randers er omkranset af en hæk, men dørene ud til resten af verden er altid åbne. I samarbejde med beboernes pårørende er nogle beboere udstyret med en GPS-tracker, som giver alle ro i maven, når beboeren forlader matriklen:

"Vi lader dem gå. Vi kender vores beboeres rutiner. Dem skal de have lov til at beholde", fortæller centerleder på Møllevang, Trine Børgesen.

Det handler om at have frihed til at leve, så godt man kan, så længe man kan.

Musikken bygger bro

Musikken bruges til at skabe ro, når der er meget på programmet. Fx når vaccination af beboerne kun kan foregå en onsdag, hvor der i forvejen er sang. Det kan godt være for meget for nogle beboere, så derfor lyder der beroligende musik i baggrunden.

Møllevang har haft musikterapeuter ansat i en håndfuld år. Udover at spille til fællesarrangementer bidrager de til at bygge bro mellem medarbejdere og beboere.

Det handler ofte om, at man ikke sprogligt kan forklare en demensramt, at de er her for at hjælpe med påklædning, tandbørstning eller et bad. Så kan medarbejderen synge sig til en stemning af leg og tryghed. Det sungne ord når ganske enkelt længere ind end det talte. Og har man først skabt følelsen af, at her er et menneske, der vil mig det godt, glider hverdagen meget lettere. 

Om Danmarks bedste plejehjem

Danmarks bedste plejehjem er Danske Seniorers bidrag til at trække alle de gode eksempler frem i lyset. 

Årets aktion havde fokus på plejehjem, der gør det særlig godt med sang og musik i ældreplejen, i spil. Medlemmerne indstillede i alt 35 plejehjem  17 i Jylland, 1 på  Fyn og 17 i Østdanmark.

I alt var 5 plejehjem med i den afsluttende runde. Nr. 2 blev Agerskov Friplejehjem Møllevangen i  Sønderjylland, der fik 998 stemmer. De øvrige er de to kommunale plejehjem, Demenscenter Skovgården i Hadsund, Plejehjemmet Ryholtgård i Hellerup og OK-fondens Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde, der også alle fik stor opbakning og vished om, at de hver især gør en stor indsats for at skabe glæde i beboernes hverdag.

3.349 stemte

3.349 deltog i afstemningen og næsten fire ud af ti stemte på Landsbyen Møllevang.