Pension_pengeglas

Danske Seniorer: Skattereform overser pensionister

Økonomi

Pensionister rammes hårdt af prisstigninger. Derfor er det også skuffende, at pensionister ikke omfattes af regeringens skattereform, siger Katrine Lester.

Regeringen lægger op til skattelettelser for 10 milliarder kroner, ifølge regeringens skattereform. 

Langt den største del af skattelettelserne går til at forhøje beskæftigelsesfradraget, som er et fradrag, der kun gives til folk i arbejde. 

Enlige forsørgere får også forhøjet deres særlige fradrag. Ydermere, estimerer regeringen, at ca. 280.000 danskere får halveret deres topskat. Det gælder folk med en indkomst mellem 618.400 kr. og 750.000 kr. årligt. Beløb over 750.000 kr. beskattes stadig med den gamle topskat på 15 %. 

Samtidig indfører regeringen en ny top-topskat for indkomster over 2,5 mio. kr. om året. Disse indkomster får 5 % oveni deres topskat. 

Danske Seniorer kritiserer dele af den foreslåede skattereform. Særligt, at skattelettelserne ikke umiddelbart kommer pensionisterne til gode, som har været hårdt ramt af inflationen det seneste år. 

Prisstigninger rammer fortsat pensionisternes pengepung. Vi havde derfor håbet på bredere skattelettelser, som også kom seniorerne til gode.
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Direktør Katrine Lester var i sidste uge aktuel i Berlingske Tidende med en appel om at friholde ældreplejen for besparelser i 2024. Det slår hun endnu engang et slag for i forbindelse med regeringens foreslåede skattereform. 

Vi mener så også, at regeringen skal friholde ældreplejen for nedskæringer næste år. Særligt, nu når der er råd til skattelettelser
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Alt håb er dog ikke slukket for flere penge til pensionisterne. Regeringen har nemlig afsat en forhandlingsreserve på 500 mio. kr. i forbindelse med reformen, hvor folketingets øvrige partier kan byde ind med forslag til, hvor pengene kan bruges. 

Emne