Pension_pengeglas

Besked om udbetaling 2023 på vej

Pensionsudbetaling 2023

I de kommende uger sender Udbetaling Danmark besked til alle landets 1,3 mio. folke-, førtids- og seniorpensionister om, hvor meget de får udbetalt i pension i 2023.

Tjek forskudsopgørelsen

Næste års pensionsudbetalinger bliver beregnet ud fra hver enkelt modtagers forskudsopgørelse for 2023. Forskudsopgørelsen beregnes ud fra indeværende år. Derfor er det vigtigt at kontrollere, at alle tal er rigtige. 

Netop i år kan det være særlig vigtigt:

”I en tid med stigende energipriser og høj inflation er det en god idé at tjekke tallene på forskudsopgørelsen, så man sikrer, at man får det rigtige udbetalt. På den måde kan man selv være med til at undgå ubehagelige overraskelser i ens økonomi,” fortæller centerdirektør i Udbetaling Danmark, Lene Hougaard-Enevoldsen.

Partners arbejdsindkomst modregnes ikke

Fra 1.1.2023 modregnes ægtefælle eller samlevers arbejdsindkomst ikke længere i pensionen – det gælder indtægt fra fx løn - eller arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge, efterløn - honorarer og indkomst fra selvstændig virksomhed, hvor ægtefælle/samlever er aktiv i driften. 

Samlevende/gifte pensionister vil enten få udbetalt den samme eller en højere pension, hvis deres indkomster i øvrigt er uændrede. Der er ingen ændringer for enlige.

Læs mere om de nye regler på borger.dk.

7. december er sidste frist!

Hvis du eller din ægtefælle/samlever har ændringer til forskudsopgørelsen, som du/I ønsker, skal gælde ved beregning af din/jeres pension 2023, skal du/I rette senest 7. december i år.

Det gør du/I på www.tastselv.skat.dk eller på Skattestyrelsens tlf.  72 22 28 28. Udbetaling Danmark får automatisk besked om ændringen og beregner din pension på ny – og sender besked om den nye beregning.

Man har altid mulighed for at ændre forskudsopgørelsen efter denne dato, hvis der skulle ske ændringer i ens indkomst. 

Emne