Kredsformændene fra Sydsjælland, Lolland-Falster og Nordsjælland i snak på kongressen

Politik og genvalg: Kongres 2023

Kongres

Danske Seniorer har holdt kongres på Pejsegaarden i Brædstrup. Det blev til en spændende dag med gode politiske drøftelser og genvalg af formandskabet.

Knap 300 seniorer var samlet til Danske Seniorers kongres d. 11. oktober 2023. Her blev der både valgt formandskab, ændret vedtægter, besluttet kontingent, vedtaget handlingsprogram og ikke mindst snakket på kryds og tværs mellem foreninger og medlemmer.

Klik på billedet og på pilene for at se billeder fra kongressen

Nyt handlingsprogram

Kongressen vedtog et nyt handlingsprogram for Danske Seniorer. Handlingsprogrammet slår fast, at vi arbejder for det gode, sjove og udviklende seniorliv. Vi sætter fokus på syv temaer, nemlig digitalisering, foreningsliv, sundhed & ældrepleje, arbejdsliv, økonomi, mobilitet og boliger.

Som noget nyt bad vi også de kongresdelegerede forholde sig til, hvilket emne de synes, vi skulle prioritere højest. Her pegede et meget stort flertal på sundhed & ældrepleje, mens foreningsliv blev nr to. Du kan læse hele handlingsprogrammet her.

Vedtægter og genvalg

Vores vedtægter blev justeret et par steder, og blandt andet blev det besluttet at valgperioden for formand og næstformand er 2 år. Der er mulighed for genvalg, og både formand Per K. Larsen og næstformand Benny Dyrdorf blev genvalg uden modkandidater. Se de nye vedtægter her

Kontingent

Kongressen godkender regnskaber og beslutter kontingentet. Det blev vedtaget, at kontingentet for foreninger stiger med 3 kr. til 40 kr. pr. medlem pr. år, mens kontingentet for personlige medlemmer stiger til 200 kr. for et enkelt medlem og 300 kr. for et parmedlemskab. Institutioner koster fremover 2.000 kr. om året.

Der blev ikke ændret på portokontingentet.

Der stemmes om beretningen, der godkendes
Emne