mand bekymret ved computer

Nu skal der gøres op med bøvl og benspænd for foreninger

Forening

Der er endelig politisk fokus på de regler, som skaber benspænd ude i foreningslivet. Et nyt borgerforslag skal se dagens lys.

Hvidvaskloven og stramme regler har de senere år skabt et sandt indberetningshelvede ude i foreningslivet. Et helvede, som truer med at lukke store dele af foreningslivet som følge af bureaukrati og bankbøvl. 

Reglerne, som håndhæves trofast af bankerne, var tiltænkt til at bekæmpe hvidvask og støtte til fundamentalister. I dag kender selv formænd i små foreninger på landet til det massive dokumentationsarbejde, som bankerne skal modtage jævnligt.  

Danske Seniorer har siden foråret 2022 arbejdet ihærdigt med at sætte foreningsbenspænd på dagsordenen både i medierne og politisk. Det er dog ikke kun organisationen, men også arbejdet i kredsene ude lokalt, der har medført, at politikerne nu lukker op for en lempelse af kravene til frivillige foreninger. 

Jytte Schmidt er kredsformand for Danske Seniorer i Randers. Hun medvirkede mandag i TV-2 Østjylland med historien om, hvordan hun selv som formand for Borgerhuset Vivild har bakset med dokumentation og hvidvasklovgivning. Her konfronterede Jytte selv både politikere og repræsentanterne for bankerne med virkeligheden ude i foreningslivet. 

Se hele klippet her: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/19-06-2023/1930/mandag-den-19-juni-2023-1930?clip=96f4f415-bb83-495b-91cb-2447bb1d23ce

Emne