SeniorBladet

kom dit blad for sent

 

 
SB 2022 2.ForsideSeniorBladet er Danske Seniorers medlemsblad og udkommer 6 gange om året med artikler om det, der påvirker dit senior-liv, din økonomi og din sundhed - og om, hvad Danske Seniorer gør for dig. 

 

Læs bladet her på siden - eller meld dig ind og få det direkte i postkassen - og få del i alle fordelene. 

Denne gang finder du

 • stort interview med Trine Pallesen - lige siden hun spillede Grethe Ingmann i Et solstrejf i en vandpyt har ét spørgsmål rumsteret i hende 
 • nyttig viden om musikterapi
 • invitation til SeniorFestival2022
 • flere gratis oplevelser - bl.a. Glad "Fyraftensjazz" for seniorer 4. maj i Århus
 • ... og lidt om pangfarver i trafikken 

Du finder altid nyeste udgave i menuen til højre!

God læselyst!

 

 

Udgivelsesplan 2022
 • uge   7 - 18. februar -  omdeles med PostNord fra 14. februar
 • uge 16 - 22. april -       omdeles med PostNord fra 19. april
 • uge 24 - 10. juni -        omdeles med PostNord fra 7. juni
 • uge 34 - 26. august -  omdeles med PostNord: 22. august
 • uge 42 - 21. oktober - omdeles med PostNord 17. oktober
 • uge 49 - 8. december - omdeles med PostNord 5. december 

Foreninger, der selv omdeler medlemsbladet til medlemmerne, får dem leveret fredagen før første omdelingsdag. 


EKSTRA-materiale til tidligere udgivelsler: 

 

Om fremtidens plejehjem - hvem ved, hvem der får brug for en plads? - og så kan vi ligeså godt indrette dem, så de passer til fremtidens beboere. Skal der være morgenandagt - eller morgenøl, skal der være storskærm til sport? ... og kan vi indrette os, så vi holder os kvikke længst muligt?

Du finder de spændende nye tanker på side 18 - og har du lyst til at læse mere, kan du klikke på navnene herunder: 

Læs også Ældrekommissionens 43 konkrete anbefalinger til Livskvalitet og plejehjem – Arne Rolighed var som formand for Danske Pensionister (nu Danske Seniorer) medlem af kommissionen.

Ældrekommissionen udgav sine anbefalinger i 2012, pegede på fem værdier, der skal være afgørende for livet på plejehjem:

 1. Indflydelse på eget liv
 2. Respekt for forskellighed
 3. Medmenneskeligheden i fokus
 4. Gode oplevelser hver dag
 5. En værdig afslutning på livet 

Læs også om Danske Seniorers mærkesager

 

 

Smørrebrød 4 Snapsemad2_2021

Smørrebrøds-kogebog til glæde og inspiration for alle, der tilbereder mad til ældre.

Kogebogen kan kvit og frit hentes på Gladsaxe Kommunes hjemmeside - den findes både som en bog, du kan bladre i på nettet og som et dokument, du kan skrive ud.

Samme sted finder du også 10 korte instruktions-film til lækkerierne - bl.a. til snapsemad m/James Price 

Velbekomme!

 


 

 

2020_2:

MOTION OG BEVÆGELSE: læs i SeniorBladet nr. 2 - om rørige seniorer i fyld vigør i Idræt på Tværs i Ryslinge, stole motion i nord og syd - og om hvor lidt, der egentlig skal til for at forbedre din fysik, hvis du bevæger dig meget lidt.

2020_1:

BEDSTEFORÆLDRE OG KLIMA På side 10-13 finder du interviews med EUs første klimakommissær Connie Hedegaard (s. 10) og med Birthe Krabek på Fyn, der siger, at forandring til et mere klima-venligt kommer, hvis vi gør det med "sejr og glæde" ikke med skyld og skam. Bag dette link kan du læse mere om Repair Café - et herligt frivilligt intiativ, der lokker seniorer til, både som "fiksere" og "brugere".

2019_6: 

VEGETAR ved julebordet? uanset om det er dig eller en gæst, får du her hjælp til julen fra Dansk Vegetarisk Forening (DVF) - og et par af ældreudvalget egne favoriopskrifter - og links til mere inspiration.

Læs på side 34 i SeniorBladet om DVF's Ældreudvalgs arbejde for at retten til selvbestemmelse også skal gælde kosten på plejehjemmet.  

2019_5:

SIKKER SENIOR PÅ ELCYKEL - Havarikommissionen har dybdeanalyseret 20 ulykker, hvor seniorer kom galt af sted på elcykel - læs hovedpunkterne her .... og få gode råd til køb og brug af elcykel her 

Du kan også (gen)læse artiklen Sikker cykel-senior (blad nr. 4, 2019, s. 7) - du kan også læse om Forbrugerrådet TÆNKs test af elcykler - (HUSK at du som medlem af Danske Seniorer får rabat på medlemskab af TÆNK)

Udskriv E-mail