SeniorBladet

SB 2021 3.Forside

SeniorBladet er Danske Seniorers medlemsblad og udkommer 6 gange om året med spændende artikler om dig, dit liv, din økonomi og din sundhed - og om, hvad Danske Seniorer gør for dig.

 

Læs bladet her på siden - eller meld dig ind og få det direkte i postkassen - og få del i alle fordelene. 

Denne gang finder du

 • en artikel om Hans-Henrik Holm, der til stor fornøjelse for både ham og børnebørn i gennem 7 år har holdt Bedstefarskole -
 • gode tips til at holde på side 22 kan du læse om cykel-sikre seniorer og finde links til små øvelser, der holder dine cykle- og balancemuskler i god form.
 • "alt" om den nye Medicin-App, der kan hjælpe dig med at holde styr på prisen på din faste medicin 

Vil du vide lidt om den nye ældreminister? Læs interviewet med hende på  side 6

 

 

 

 

 

I SeniorBladet nr. 2 2021 kunne du bl.a. på side 24-25 læse historien om, hvordan et brækket lårben og mor og datters fælles passion for mad blev til en smørrebrøds-kogebog til glæde og inspiration for alle, der tilbereder mad til ældre.

Smørrebrød 4 SnapsemadKogebogen kan kvit og frit hentes på Gladsaxe Kommunes hjemmeside - den findes både som en bog, du kan bladre i på nettet og som et dokument, du kan skrive ud.

Samme sted finder du også 10 korte instruktions-film til lækkerierne - bl.a. til snapsemad m/James Price 

Velbekomme!

 

 

 


Vi fortsætter vores læser-aktion: Vi kårer Danmarks bedste plejehjem

Der findes masser af gode steder der ude, hvor livet er godt! - læs de fine indstillinger til Danmarks bedste plejehjem, der kom fra medlemmer og læsere af SeniorBladet. 

Denne gang fortæller vi om Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund.

Du er også velkommen til at sende os dit tip om det gode plejehjem til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 


Bladet udkommer i flere versioner: 

 • Nord/Midt: i regionerne Nord- og Midtjylland
 • Syddanmark: i Syd- og Sønderjylland og Fyn
 • Østdanmark: i regionerne Sjælland og Hovedstaden - nogle gange opdelt i
  • Region Sjælland
  • Region Hovedstaden

Du finder altid nyeste udgave i menuen til højre!

God læselyst!

Udgivelsesplan 2021
 • uge   7 - omdeles med PostNord:  15.-19. februar
 • uge 17 - omdeles med PostNord:  19.-23. april
 • uge 24 - omdeles med PostNord:    7. - 11. juni
 • uge 34 - omdeles med PostNord:  23.-27. august
 • uge 41 - omdeles med PostNord:    4.-   8. oktober
 • uge 49 - omdeles med PostNord:    3.-   7, december

Foreninger, der selv omdeler medlemsbladene, får dem leveret fredagen før første omdelingsdag. 

  


EKSTRA-materiale til tidligere udgivelsler: 

2020_2:

MOTION OG BEVÆGELSE: læs i SeniorBladet nr. 2 - om rørige seniorer i fyld vigør i Idræt på Tværs i Ryslinge, stole motion i nord og syd - og om hvor lidt, der egentlig skal til for at forbedre din fysik, hvis du bevæger dig meget lidt.

2020_1:

BEDSTEFORÆLDRE OG KLIMA På side 10-13 finder du interviews med EUs første klimakommissær Connie Hedegaard (s. 10) og med Birthe Krabek på Fyn, der siger, at forandring til et mere klima-venligt kommer, hvis vi gør det med "sejr og glæde" ikke med skyld og skam. Bag dette link kan du læse mere om Repair Café - et herligt frivilligt intiativ, der lokker seniorer til, både som "fiksere" og "brugere".

2019_6: 

VEGETAR ved julebordet? uanset om det er dig eller en gæst, får du her hjælp til julen fra Dansk Vegetarisk Forening (DVF) - og et par af ældreudvalget egne favoriopskrifter - og links til mere inspiration.

Læs på side 34 i SeniorBladet om DVF's Ældreudvalgs arbejde for at retten til selvbestemmelse også skal gælde kosten på plejehjemmet.  

2019_5:

SIKKER SENIOR PÅ ELCYKEL - Havarikommissionen har dybdeanalyseret 20 ulykker, hvor seniorer kom galt af sted på elcykel - læs hovedpunkterne her .... og få gode råd til køb og brug af elcykel her 

Du kan også (gen)læse artiklen Sikker cykel-senior (blad nr. 4, 2019, s. 7) - du kan også læse om Forbrugerrådet TÆNKs test af elcykler - (HUSK at du som medlem af Danske Seniorer får rabat på medlemskab af TÆNK)

Udskriv Email