Plejehjem: Ældre ribbes af faste udgifter

Det er dyrt at bo på danske plejehjem – ældre ribbes af faste udgifter

Vores formand Per K. Larsen er på forsiden af Kristeligt Dagblad i dag, 12. februar, hvor han gør opmærksom på, at de ældre på plejehjem ribbes af faste udgifter.

Kr. Dagblad har gennemgået 30 tilfældigt udvalgte plejeboliger fordelt i hele landet, og påvist, at det i gennemsnit koster 6.407 kroner om måneden at bo til leje i en plejebolig. Dertil kommer ofte udgifter til vand, varme og tøjvask. Og er man ikke i stand til selv at købe ind og lave mad, kommer en forplejningspakke oveni.

- De gennemsnitlige faste udgifter for blot at have til huse på et plejecenter løber derfor ofte op i mere end 10.000 kroner om måneden, og for mange ældre betyder det, at stort set hele deres indkomst er bundet til faste udgifter, siger landsformand i organisationen Danske Seniorer Per K. Larsen.

Men, siger han: - Selvom det er de ældre, der gennem lange liv har trukket det største læs for det velfærdssamfund, vi kan bryste os af i dag, er der dog alligevel ikke mange, der beklager sig over, at det nu også er dem, der betaler mest for at leve i det, fortsætter Per. K. Larsen.

- Vores ældre på plejecentre er vokset op i en tid, hvor man generelt var ret nøjsomme. Derfor er mange bare taknemmelige, når de oplever, at personalet gør noget for dem på plejecentrene. Du får ikke mange til at sige, at huslejepriserne er uretfærdigt høje.

Du kan læse hele artiklen i Kristeligt Dagblad – og er du ikke abonnent, kan du læse artiklen mod en beskeden betaling. Du finder artiklen her.

Udskriv