Danske Seniorer kæmper for pensionistkortet

Der er planlagt nye regler for pensionistrabatter i den kollektive trafik øst for Storebælt. Danske Seniorer ønsker at bevare rabatten på tremåneders pensionistkort, og har blandt andet aftalt et møde med Movia.

Pensionistkortet – også kendt som mimrekortet – har været til stor glæde for mange ældre især i hovedstadsområdet. Nu vil DOT, der er ansvarlig for taksterne i den kollektive trafik, lave en gennemgribende ændring af rabatterne til pensionister, og det er problematisk, mener Danske Seniorer.

”Vi ønsker at bevare pensionistkortet, som mange har været meget glade for. Mange pensionister har ikke ret mange penge, og det går ud over deres mulighed for at komme til aktiviteter, familiebesøg og til lægen, hvis man afskaffer mimrekortet,” siger næstformand i Danske Seniorer Lise Acthon.

Det er først og fremmest pensionister i hovedstadsområdet, der vil opleve en forværring med de foreslåede regler.

Godt med nye rabatter

Forslaget fra DOT er dog ikke kun skidt. Det betyder nemlig, at alle pensionister fremover vil få rabat bus og tog, også selvom de ikke har et pensionistkort. Det betyder også et opgør med spærretiden, og det glæder selvfølgelig Danske Seniorer. Lise Acthon foreslår derfor, at man ser på en samlet model for pensionistrejser, der ikke afskaffer pensionistkortet. 

Hun påpeger, at det er en fordel for både klimaet og trængslen, hvis seniorer i endnu højere grad motiveres til at bruge den kollektive trafik, og at trafikselskaberne derfor bør gøre det lettere og billigere for seniorer at tage bus, tog og metro.

Danske Seniorer har allerede aftalt et møde med Movia om de nye regler, hvor blandt andet ældres bruge af rejsekortet også er på dagsordenen. På dette måde vil vi foreslå den samlede model, hvor de enkelte seniorer selv kan vælge den rabatordning, der giver mest mening for den enkelte.

Reglerne skal træde i kraft til juni.

Udskriv Email