Seniorer er med på SMART-bølgen

 .Iot grafik..OG DE VED, at de skal passe på sig selv!

”Seniorer er generelt åbne over for at tage den ny teknologi i brug, men de er også bekymrede for sikkerheden”, siger Danske Seniorers landsformand, Per K. Larsen.

Seniorer er med, når det gælder om at bruge internetforbundet udstyr – det kan være alt mellem TV og varmepumper til fitness-ure og høreapparater. Og selvom de ved, at de skal være omhyggelige med sikkerheden, når de installerer produkterne, så er de bekymrede for, om de kan blive hacket”, fortæller han og refererer til Danske Seniorers egen undersøgelse blandt medlemmer og nyhedsbrevabonnenter.

tænk.spørgI dag starter Forbrugerrådet TÆNK kampagnen Spørg, før du køber!, der skal få danskerne til at stille spørgsmål til sikkerheden ved de internetforbundne produkter, de køber. Den giver også gode råd om, hvad man skal tage højde for, når man køber produkterne.

Det glæder Per K. Larsen: ”Vi seniorer er jo stadig lidt nye på det område, så er det virkelig godt, at Forbrugerrådet finder hullerne i sikkerheden og hjælper os til at blive klogere”, siger han.

”Alle disse IoT-produkter kan jo gøre hverdagen lettere for rigtigt mange, men dér hvor det virkeligt kan gøre gavn er dér, hvor man måske ikke længere er så mobil og skal have hjælp til de praktiske ting i hjemmet. I dag findes der fx ’digitale assistenter’, som man kan styre med stemmen og der er rigtig meget, man kan styre”, fortæller Per K. Larsen og nævner som eksempler at tænde lyset, skrue op eller ned for varmen.

”Det kan være en stor hjælp, hvis man har svært ved at rejse sig eller komme rundt i boligen, men vi skal lære at bruge det og her kan vores datastuer gøre en vigtig indsats”, siger han.

IoT.smarthomeSeniorer kan få hjælp i datastuerne

De frivillige IT-vejledere i Seniorers Datastuenetværk er i næste uge på skolebænken for at lære ”alt” om IoT-produkter, hvad de kan bruges til og om hvordan de skal hjælpe andre med at komme sikkert i gang.

Foreløbig er der afsat 2 temadage, en i København og en i Aalborg. Se hvilke datastuer, der er med i første bølge temadage - eller kontakt os og tilmeld din datastue til temadag

Temadagene er gratis for medlemmer i netværket. Datastuer kan nemt blive medlem - kontakt Seniorernes Datastuenetværk 

 

Se: 

ForbrugerraadetTaenk logo

 

HUSK: som medlem af Danske Seniorer får du 10% medlemsrabat på dit første 6mdr.s abonnement på 

 

Seniorernes Datastuer er et samarbejde mellem Faglige Seniorer og Faglige Seniorer, der tilbyder undervisning, viden og vejledning til de frivillige i datastuer over hele landet. Datastuerne er bemandet af seniorer, der hjælper andre seniorer.

 

Udskriv Email