Katrine Lester

MitID bliver udskudt – Danske Seniorer lettede

Digitalisering, Seniorliv

Overgangen fra NemID til MitID bliver flyttet fra den oprindelige tidsfrist 30. juni til 31. oktober 2022.

NemID (både papkort og app) erstattes af MitID. Har man fået et MitID-login, behøver man altså ikke skænke det yderligere tanke. Flere seniorer har dog behov for hjælp til overgangen og kan søge hjælp i deres kommunes borgerservice. Borgerservice har oplevet et stort pres, da overgangen sker samtidig med pasbestillinger og forberedelser til EU-folkeafstemningen 1. juni. For at give alle en fair mulighed for overgang til MitID, udskydes fristen for oprettelse til 31. oktober. Man kontaktes af ens bank, når det er ens tur til at oprette et MitID.

Danske Seniorer har længe forholdt sig fortvivlende til de lange ventetider som borgerne har oplevet på borgerservice rundt om i landet. En ventetid som vel og mærke har varieret mellem 2-6 uger. Derfor er Danske Seniorers direktør, Katrine Lester lettet og tilfreds med udskydelsen.

I Danske Seniorer er vi meget lettede over udskydelsen af overgangen til MitID. Ventetiderne i kommunernes borgerservice har været ekstraordinære lange og har skabt pres og frustration blandt både medarbejdere og borgere. Særligt pensionister, der er knap så digitale som de unge, har oplevet bøvl med overgangen. Vi håber og regner med, at vi nu får alle danskere over til et sikkert system til efteråret
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Overgangen til MitID sker som resultat af styrkede standarder for digital sikkerhed i EU. Da mange brugere af NemID benytter det fysiske nøglekort til at logge på deres netbank, vil dette i fremtiden ikke leve op til de opdaterede krav til to-faktor verifikation, hvor login sker af to omgange.