Kvinde med pink jakke sidder i bus

Eksperter skal se på fremtidens kollektive trafik

Transport

Transportministeren har nedsat et ekspertudvalg på 9 personer, der skal komme med forslag til fremtidens kollektive trafik og mobilitet.

Ni personer med viden om alt fra kollektiv trafik og samfundsøkonomi til strategisk planlægning og grøn omstilling skal komme med forslag til, hvordan den kollektive transport kan løftes og passe ind i fremtidens mobilitet. Medlemmerne er udpeget af transportminister Thomas Danielsen, som er forhåbningsfuld om udvalgets arbejde. 

Vi skal tænke anderledes og ryste posen for at få nye løsninger på de udfordringer, der er i den kollektive transport i dag. Især i de områder af landet, hvor der er langt mellem husene. For det er klart, at der er forskel på behovene i Sønderjylland og Storkøbenhavn. Jeg ser meget frem til at følge med i udvalgets arbejde og høre deres tanker om fremtiden. 
Thomas Danielsen, transportminister

Også Danske Seniorers direktør Katrine Lester er glad for, at der nu sættes langsigtede mål for den kollektive trafik. Men hun har kommer også til at følge med i om udvalget kommer hele vejen rundt ift. at skabe en bedre kollektiv trafik. 

Jeg kan blive bekymret for, om udvalget tager nok højde for, at alle skal have adgang til kollektiv transport. Det gælder selvfølgelig om, at der skal være transportmuligheder, hvor man bor, arbejder og færdes, men også om at man skal have adgang selvom man f.eks. har et fysisk eller kognitivt handicap, og ikke mindst, hvis man ikke er digital og bruger apps. 
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Hun tilføjer, at mobilitet både handler om pris, pålidelighed og antal afgange, men at det også handler om tryghed på stationer og ved stoppesteder, om flextrafik over kommunegrænser og om hensyn til udsatte grupper.

Emne