danske seniorers pressemeddelelser

 


SENESTE Pressemeddelelse fra Danske Seniorer - Oktober 2016:

 

Nej tak til aldersdiskrimination!

Danske Seniorer frygter for behandling af ældre på hospitaler efter nyt lovforslag om øget betaling for patienter over 65 år.

  • Det er helt uacceptabelt, at regeringen har fremlagt et forslag om at den kommunale medfinansiering af ældre skal øges. Det tangerer aldersdiskrimination af værste skuffe og er slet ikke foreneligt med, at FN og Danmark netop har markeret årets ældredag, hvor netop aldersdiskrimination var temaet.

    Det siger landsformand Jørgen Fischer fra Danske Seniorer, der er interesseorganisation for flere end 100.000 ældre og seniorer.

    Jørgen Fischer fortsætter: - Vi er desværre på vej mod et samfund, hvor man søger at gøre ældre til andenrangs borgere, når man nu fremkommer med et forslag om, at kommunerne skal betale mere for sygehusbehandling af ældre over 65 år. Jeg kan virkelig frygte, at det næste bliver, at der så kommer et forslag om, at det maksimalt må koste et givent antal kroner pr ældre patient, eller et forslag om, at ældre over en vis alder slet ikke skal behandles.

  • Med det forslag regeringen nu fremlægger er vi på vej ud på en særdeles farlig glidebane og det er på tide for alvor at sige stop, nej tak, ikke længere i aldersdiskriminering.

Fra Danske Seniorers side kan vi samtidig tilslutte os, at DANSKE ÆLDRERÅD tager afstand fra regeringens forslag om at øge betalingen for ældre på sygehus.

 


 

 

Design & Hosting by Macrocom