højskoler i Danske seniorer

 

Danske Seniorer har to højskoler i medlemskredsen:

Tisvilde Højskole i Nordsjælland

Rude Strand Højskole ved Odder syd for Århus

Begge højskoler har specialiseret sig i kortere kursusophold for seniorer

Du kan læse mere om højskolerne og finde deres kursusprogrammer i menuen til højre.

Nyhed:

Danske Seniorer har købt Rude Strand Højskole

Danske Seniorer har købt Rude Strand Seniorhøjskole. Dermed sikrer man, at der fortsat er to højskoler målrettet seniorsegmentet.

Landsorganisationen Danske Seniorer, der har flere end 120.000 medlemmer, har med virkning pr. 1. august købt Rude Strand Seniorhøjskole. Dermed sikrer man, at der fortsat er to højskoler specielt med fokus på seniorsegmentet.

  • Det er med stor glæde vi kan oplyse, at landsorganisationen Danske Seniorer, har erhvervet Rude Strand Seniorhøjskole. Det siger formanden i landsorganisationen, Jørgen Fischer, der tæller flere end 120.000 medlemmer. Samtidig skifter skolen navn til Rude Strand Højskole.

Landsformand Jørgen Fischer siger:

- Den selvejende institution Rude Strand Seniorhøjskole, måtte i december måned sidste år indgive konkursbegæring. Det fandt vi beklageligt, og siden har det været vores ønske og mål, at Danske Seniorer kunne købe skolen, og dermed sikre dens fortsatte eksistens.

  • Det er nu lykkedes og dermed kan vi fremadrettet kan drive to seniorhøjskoler: Den selvejende Tisvilde Seniorhøjskole, der er den første af sin art i verden, samt Rude Strand Højskole. Jeg glædes over, at en enig hovedbestyrelsen står bag beslutningen.

Næstformand i Danske Seniorer Arne Rolighed supplerer:

  • Visionen ved Danske Seniorers køb af Rude Strand Seniorhøjskole er, at vi derigennem kan være med til at give tusindevis af seniorer et fortsat godt værdigrundlag, samtidig med at vi kan give fornyet lyst til at leve livet. På en seniorhøjskole går tilgang til ny viden og socialt samvær hånd i hånd.

Per K. Larsen, ligeledes næstformand i Danske Seniorer oplyser, at landsorganisationen overtager skolen pr. 1. august 2016 og at man tager imod de første kursister den 21. august. De første kurser der tilbydes kaldes Min Livshistorie – her er mit liv, samt Østjyllands fantastiske Natur. Læs mere på www.rudestrandhojskole.dk

På kurset Min Livshistorie – Her mit liv, vil deltagerne lære at samle, gemme og fortælle deres egne livsfortællinger, så andre kan få glæde af dem. Blandt indlægsholderne er journalist Ole Stephensen og historiker Benno Blæsild.

En række seniorer kom sidste år i klemme, da Rude Strand Seniorhøjskole pludselig gik konkurs. Det er hovedbestyrelsen i Danske Seniorers håb, at man kan tilbyde dem en kompensation i form af et ophold på særligt favorable vilkår, når skolen igen åbner for kursister.

Forstanderstillingen vil snarest blive opslået, men indtil ny forstander er ansat, vil tidligere forstanderpar på skolen frem til december 2013, Eva Bach og Aage Augustinus, varetage forstanderopgaven.

Rude Strand Seniorhøjskole ligger nær skov og strand i naturskønne omgivelser, nær Odder, syd for Århus. Skolen ligger ud til Saksild Bugt og fra alle fællesrum er der en fantastisk udsigt mod blandt andet Tunø, Alrø og Samsø. Højskolen har plads til ca. 65 kursister fordelt på i alt 50 dobbelt- og enkeltværelser. 

 

 

 

 

andre højskoler

Danske Seniorer har en plads i bestyrelsen på Højskolen Marielyst og Seniorhøjskolen Nørre Nissum
Du kan læse mere om højskolen Marielyst  HER og Seniorhøjskolen Nørre Nissum HER

 

Design & Hosting by Macrocom