Romsmagning, byvandring og historie

3. august 2024 kl. 14.15 - 16.00

Tag med på historisk byvandring fra dengang skibe var af træ og mænd var af jern.

Kom med på en tour de force for både dine smagsløg og din interesse for historie, når cand.mag. Magnus Nilaus Olsen og destillatør Alan Kampman fra Gefjun Destilleri byder op til historisk fortælling og rom-smagning på Holmen i København. Intet skriger mere på skumsprøjt og saltvand end en god rom, og hvad er mere naturligt end at koble rom med dens historiske baggrund i sømænd under træskibenes tid?

Vi hører om baggrunden for Holmens opbygning. Vandrer rundt og betragter de historiske spor, der trækker tråde tilbage til dengang Danmark var en stor søfartsnation.

Søfolkenes liv var barskt, kort og fyldt med hårdt arbejde. For at kunne styrke mandskabet var sprut en del af hverdagen, og hver sømand havde krav på en kop hver dag. Især i den britiske flåde var rom en fasttømret tradition, der havde sin oprindelse i Englands erobring af Jamaica i 1655, og først blev afskaffet i 1970!

Turen går derefter til Sixtus Batteri, hvor man i 1801 kunne betragte den danske flådes kamp mod overmagten under Slaget på Reden, og slutter af ved Mastekranen, hvor man udrustede de store sejlskibe med master.

Undervejs vil der bydes på fire forskellige særligt udvalgte rom, nøje udvalgt af destillatør Alan Kampman. Det er alle destillerier, som selv har skabt et historisk renommé ude i verden - Lige som den danske flåde. Der vil være mulighed for at købe flasker med hjem.

Sidste frist for tilmelding er 26. juli.

Tidspunkt: Lørdag 3. august kl. 14.15 til ca. 16.00

Sted: Holmen. Den historiske Flådebase i København

Pris: Medlemspris 225 kr., ikke medlemspris 275 kr.

Turleder: Anne Rovsing


Hovedstadsområdet
Steder
Holmen, Den historiske Flådebase i København
Kategori
Lokalt arrangement
Tilmelding tidligst
Tilmeldingsfrist
Pladser tomme
45
Pladser total
45