Yngre kvinde holder ældre mand i hånden

Unge vil ha’ feriejob på plejehjem

Job i ældreplejen er givende

Efter år med huller i vagtplanen, har flere kommuner denne sommer nemt ved at skaffe hænder nok til ældreplejen.

Kommunerne knækkede koden

Mens det de seneste to år var svært at skaffe afløsere nok til ældreplejen i sommermånederne, har kommunerne formodentlig knækket koden – flere kommuner fortæller i hvert fald til dr.dk, at i år ser billedet anderledes positivt ud.

”Afløsertørken” skyldtes for en stor del, at mange unge har haft job i corona-testcentrene, som nu er nedlagt.

Glimt fra hverdagen virker

Samtidigt er kommunerne er blevet bedre til at finde de unge, der hvor de er – nemlig på de sociale medier og i lokale butikker og spisesteder, hvor de unge kommer. Skive Kommune har bl.a. fået produceret radiospots og små videoer fra hverdagen i ældreplejen og på den måde fået flere til at interessere sig for afløserjobbene.

Det her heller ikke længere alle steder krav om, at afløseren skal kunne arbejde hele sommeren. Det gør det også mere attraktivt for de unge, der – efter et langt skole-/studieår – måske allerede har booket sommerferie.

Den fleksibilitet har ifølge dr.dk bl.a. ført, at flere kommuner kan droppe planerne for nødberedskab i sommermånederne.

Og så er et ferieafløser-job for mange en god måde at snuse til faget på, så man kan finde ud at, om det er den vej, man vil gå.

De unge står ligefrem i kø - læs hele artiklen på dr.dk