Lommeregner, tabel og kuglepen

Kommuner tildeles særtilskud og lån

Økonomi

20 kommuner får ekstramillioner i særtilskud. Samtidig får 17 udfordrede kommuner adgang til særlige lån til budgetåret 2024.

Kommunerne varetager de fleste vigtige velfærdsområder i Danmark. Det er blandt andet driften af børnehaver, skoler, plejehjem og jobcentre, der tilfalder kommunerne. Derfor er der altid meget opmærksomhed tilknyttet, når kommunerne i disse dage forhandler budgettet for det kommende år. 

For mange kommuner ser det svært ud med at få budgettet for 2024 til at hænge sammen. Derfor har regeringen afsat 734 millioner kr. til særtilskud til vanskeligt stillede kommuner. 20 kommuner har fået del i dette særtilskud. 

Derudover har 17 kommuner fået adgang til den ordinære lånpulje til kommuner med særlige økonomiske og likviditetsmæssige udfordringer. Denne pulje er på 200 millioner kr. 

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde siger i en pressemeddelelse på sit ministeriums hjemmeside, at det forhøjede tilskud vil være mærkbart. 

Jeg anerkender, at nogle kommuner står over for ekstraordinært store udfordringer for at få næste års budget til at hænge sammen. Og med forhøjelsen af særtilskudspuljen i år, er det samtidig muligt at tildele de mest udsatte kommuner et tilskud, der kan mærkes. 
Sophie Løhde, indenrigs- og sundhedsminister

De endelige kommunale budgetter foreligger typisk i januar måned i budgetåret. 

Emne