Yngre kvinde holder ældre mand i hånden

Finanslov genopretter ikke ældreplejen

Ældrepleje

Den nye finanslovsaftale afsætter flere midler til værdig ældrepleje. Der er dog ikke nok penge til at tilbageføre kommunernes store besparelser.

”Det er da godt, at der afsættes flere midler til værdig ældrepleje. Men det er altså ikke nok, når man ser på de store besparelser, kommunerne har udsat ældreplejen for,” siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester.

Hun fremhæver at ældreplejen står over for store udfordringer med mangel på personale, besparelser, flere ældre og flere kronikere, og ikke mindst en ny og forhåbentlig ambitiøs ældrelov lige på trapperne. Der er derfor brug for ro om området, og derfor burde der have været midler til at fjerne de annoncerede besparelser i kommunerne.

”Det går ud over sårbare ældre, og besparelserne tærer på personalet og kan være med til at gøre det endnu sværere at tiltrække dygtige medarbejdere. Det er et område der trænger til et markant løft, ikke bare småreparationer, siger seniordirektøren, der også efterlyser investeringer i foreningsdanmark, eksempelvis i form af flere midler til §18 og § 79, der er de midler kommunerne giver lokale foreninger til deres arbejde.

Udover midler til værdig ældrepleje er der også penge til f.eks. Demensalliancen, flere akutlægebiler i landdistrikterne og landsbyfornyelse. Dertil kommer en stribe prioriteter omkring den grønne omstilling og for børn og unge.

Se hele finanslovsaftalen her