Katrine Lester

Bedre økonomi skal komme seniorer til gode

Økonomi

Det er vigtigt, at de ældste medborgere i vores land ikke forbigås, når de ekstra skillinger i statskassen skal fordeles, påpeger Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer.

Dansk økonomi er ifølge regeringen "bomstærk". Og brugen af herkuliske begreber og optimistiske pressemøder i finansministeriet, har også sat sine spor i den politiske debat. 

Allerede i slutningen af maj opjusterede finansministeriet det såkaldte "råderum" frem mod 2030 med hele 16 milliarder. Det økonomiske råderum er kort sagt, de ekstra penge som politikerne kan bruge uden at skulle spare andre steder i statens udgifter. Altså forventer regeringen, at staten vil få ekstraindtægter for omkring 16 milliarder frem mod 2030. Det økonomiske råderum beregnes ud fra en række antagelser om blandt andet vækst, renter, danskernes arbejdstid osv. Fremskrivningerne tager også højde for generelle prisstigninger. 

Politikerne er siden opjusteringen kommet i gevaldigt gavehumør. I torsdags præsenterede regeringen blandt andet et ekstraordinært velfærdsbeløb på en ekstra milliard til kommuner og regioner til såkaldt "akut velfærd". Også Venstre har på sit sommergruppemøde lovet større skattelettelser end først aftalt i regeringsgrundlaget, som blandt andet allerede indeholder planer om en forøgelse af beskæftigelsesfradraget. 

Men ifølge direktør i Danske Seniorer Katrine Lester, er det på tide, at også de ældste medborgere får en økonomisk håndsrækning, når pengene skal fordeles. 

Inflationskrisen er ikke overstået. Mange pensionister har svært ved at få pengene til at række fra måned til måned. Ikke alle seniorer er på arbejdsmarkedet, men guderne skal vide, at de har ydet deres indsats over årene. Det opfordrer vi regeringen til at belønne, når midlerne fra råderummet skal fordeles. 
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Hun peger blandt andet på en forøgelse af den grønne check og en højere årsregulering af folkepensionen som mulige tiltag. 

Hvis det skal være billigere at være dansker, skal skattelettelserne komme alle til gode - Ikke kun folk på arbejdsmarkedet. For at lette hverdagen lidt for pensionisterne, kunne man fx forøge den grønne check eller strømline og forhøje reguleringen af folkepensionen. 
Katrine Lester, direktør i Danske Seniorer

Hvordan regeringen vælger at prioritere midlerne i råderummet, vil blive offentliggjort i 2030-planen, som præsenteres til efteråret. 

Emne